Extra: Keukenmachine
Stap 1 / Hak de seitan, bleekselderij, wortel en ui tot een heel fijn “gehakt” achtig mengsel. Doe dit met een mes doen of je kan alles tezamen in de keukenmachine fijnhakken met behulp van de de pulseknop. De grootte van de korrels van het gehakte moet vergelijkbaar met die van gehakt zijn.
Stap 2 / Verwarm de olijfolie in een pan
Stap 3 / Doe de gehakte groenten en seitan in de pan en fruit het geheel 5 minuten in de olijfolie
Stap 4 / Voeg de baking soda, de knoflook en de tijmblaadjes toe en laat nog 1 minuut zachtjes fruiten
Stap 5/ voeg de seitan bouillon, gehakte tomaat, kappertjes en peper uit de molen toe en laat de saus 20 minuten zachtjes stoven
Stap 5 / Maak de saus op smaak met zout
*tips: voor een heerlijke veganistische jus gebruik je ditzelfde recept zónder de seitan, na 20 minuten de saus pureren mbv staafmixer of keukenmachine; deze saus is geschikt als vulling voor een vegan lasagne