vegan affiliate program

Samenwerking Vegan Academy & koksopleiding

Persbericht – Vegan Academy en Voedingsopleiding Ter Groene Poorte gaan samenwerking aan.

Op donderdag 15 september 2022 starten de Vegan Academy en de koksopleiding en de banketbakkersopleiding van Ter Groene Poorte een samenwerking. De Vegan Academy zal op die dag de specialisatiejaren CHEF! en Banket en Chocoladebewerking ondergedompelen in een creatieve foodworkshops. Deze workshops staan geheel in het teken van vegan koken en vegan banket.
Vegan Academy heeft de ambitie om een belangrijke rol te spelen in het ontwikkelen en populariseren van de plantaardige gastronomie. Voedingsopleiding Ter Groene Poorte wil toonaangevend te zijn in alle aspecten van onze hedendaagse voeding. Veganistisch eten is in opmars en past daarom perfect binnen de duurzame visie die de school hanteert.

Challenge

De workshops op 15 september zijn de aftrap voor een traject waarbij de leerlingen een challenge aangaan om een aantal vegan producten en recepten te ontwikkelen. Onder begeleiding van de docenten van Ter Groene Poorte en met input van de Vegan Academy.
Om het project gestalte te geven werken Ter Groene Poorte en de Vegan Academy samen. De Vegan Academy is een online ‘kookschool’ voor de thuiskok en de professionele chef & bakker. Via de online omgeving van vegan Academy volg je cursussen en Masterclasses die het gehele smaakpallet van vegan behandelen. Van de chefscursus Smaak & Textuur, via kroketten en bitterballen, vegan streetfood en klassiek Italiaans tot vegan patisserie. Thema’s die perfect aansluiten bij de leerinhouden in de specialisatiejaren van ter Groene Poorte. Met de samenwerking willen Vegan Academy en Ter Groene Poorte etaleren dat vegan food een plek heeft binnen de serieuze gastronomie en een gezonde en duurzame keuze is.
Voor Ter Groene Poorte is dit een pilootproject met als doel ook andere specialisatiejaren later in contact te brengen met vegan food. De school profileert zich met een en/en verhaal. Productkennis en vakmanschap staan centraal om dit te vertalen op het bord.
Als persrelatie bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Medewerkers van Vegan Academy & Ter Groene Poorte staan je graag te woord.

Wanneer: donderdag 15 september 2022
Timing: 13.30 uur
Locatie: Auditorium Ter Groene Poorte, Brugge

Scroll to Top

register to access our Free courses

Don't miss out on these Delicious & healthy recipes